BallinaKosovë

Muaji Mars ishte më i ftohti në 7 vitet e fundit në vendin tonë

Muaji Mars ishte relativisht i ftohtë, ndonëse në aspektin e reshjeve ishte pothuajse i thatë, veçmas duke llogaritur edhe muajt paraprak që nuk sollën edhe aq shumë reshje që prej Dhjetorit të vitit të kaluar.

Pra, sipas matjeve të regjistruara nga Stacioni Personal Meteorologjik në Gjilan, muaji Mars ishte me temperaturën më të ulët mesatare të regjistruar që nga viti 2016, prej vetëm 3.8°C, krahas vlerës mesatare që është 6°C.

Grafika e temperaturave minimimale, mesatare dhe ajo maksimale gjatë gjithë muajit Mars

Kjo ishte si pasojë e “Ngrohjes së Papritur të Stratosferës” që solli kohë pas kohe masa të ftohta polare, e që po ka ndikim edhe tash në fillim të muajit Prill. /MeteoKosova/

Related Articles

Back to top button
sqAlbanian
Close

Adblock Detected

Ju lutemi te fikni Ad Blocker!