BallinaBotë

Kontrasti i madh i temperaturës në Turqi – Mbi 25°C diferenca midis Turqisë Perëndimore dhe Lindore.

Diferenca madhështore të temperaturave janë vërejtur dje, më 18 prill, në zonat e Evropës Juglindore.

Turqia u “nda” në dysh, në Turqinë Perëndimore dhe Veriperëndimore temperaturat maksimale të kujtonin dimrin në kontrast nga Turqia Lindore dhe Juglindore, ku temperatura tejkaloi vlerën 34°C, duke kujtuar verën tipike të Gushtit.

Më konkretisht, në Stamboll temperatura maksimale nuk i kaloi 8.5°C, ndërsa në Giresun, në brigjet e Detit të Zi, erërat jugore që mbizotëronin në zonë, kontribuan në një rritje enorme të temperaturës, duke regjistruar temperaturën maksimale deri në 34.4°C!

Temperatura të ulëta nën mesataren stinore, janë regjistruar tek ne dhe në Ballkan.

Related Articles

Back to top button
sqAlbanian
Close

Adblock Detected

Ju lutemi te fikni Ad Blocker!