Botë

Dimër në pranverë në pjesën verilindore të SHBA-së

Një stuhi e vonshme dimërore ka sjellë borë të madhe në zona të brendshme në verilindje të SHBA-së, duke shkaktuar ndërprerje të udhëtimit dhe ndërprerje të energjisë elektrike.

Kjo foto gjatë natës është nga qendra e Binghamton në shtetin e New York-ut nëpërmjet zyrës së Shërbimit Kombëtar të Motit në Binghamton.

Reshjet totale të borës janë ulur në shumë pjesë të SHBA-së që kur u bënë të disponueshme vëzhgimet e gjera në vitin 1930. Por temperaturat më të larta shkaktojnë avullimin e më shumë ujit nga toka dhe oqeanet, gjë që çon në më shumë reshje, stuhi më të mëdha dhe më shumë ndryshime në reshje në disa zona.

Në përgjithësi, një klimë më e ngrohtë bën që më shumë nga këto reshje të bien në formën e shiut në vend të borës. Disa vende, megjithatë, mund të shohin më shumë reshje bore nëse temperaturat rriten, por mbeten ende nën pikën e ngrirjes, ose nëse gjurmët e stuhisë ndryshojnë. Zonat pranë liqeneve të mëdhenj gjithashtu mund të pësojnë më shumë reshje bore pasi liqenet mbeten të pangrirë për periudha më të gjata, duke lejuar që më shumë ujë të avullohet. /MeteoKosova/

Related Articles

Back to top button
sqAlbanian
Close

Adblock Detected

Ju lutemi te fikni Ad Blocker!