BallinaKosovë

Njihuni me disa nga rregullat për qarkullimin e trotinetëve elektrikë në Prishtinë

Me rritjen e numrit të përdoruesve të trotineteve elektrik, është shfaqur edhe nevoja për vendosjen e rregullave të qarkullimit të tyre, transmeton Reporteri.

Komuna e Prishtinës ka njoftuar se së shpejti kjo çështje do të rregullohet me ligj.

Nënkryetari Alban Zogaj ka prezantuar disa nga rregullat për qarkullimin e për E-Scooters:

Mjetet elektrike me dy ose më shumë rrota të drejtuara me timon mekanik, sisteme të frenimit, sinjalistikë, bori dhe që vihen në lëvizje nga një motor elektrik i nënshtrohen rregullave të trafikut dhe kushteve të përcaktuara sipas Ligjit për automjete të Republikës së Kosovës.

-Fuqi maksimale 500W
-Shpejtësia maksimale 25km/h
-Mosha 15+
-Ndalohet ngasja në pjesë të gjelbëruara

Njoftimi i plotë:

Related Articles

Back to top button
sqAlbanian
Close

Adblock Detected

Ju lutemi te fikni Ad Blocker!